Helamaa&Heiskanen
00+kansikuva.jpg

Tulli Business Park

 

TULLI BUSINESS PARK

2008-2009

SIJAINTI: TAMPERE

PINTA-ALA: 35 900 BRM2

rakennuttaja: NCC RAKENNUS OY

Tulli Business Park on NCC:n kolmannen polven toimistotalo. Lähtökohtana oli toteuttaa kaupungin ydinkeskustaan NCC:n konseptin mukainen Business Park ja tarjota pääkonttoritasoista, nykyaikaisesti varusteltua toimitilaa myös pienemmille yrityksille. Rakennuksen vieressä ovat muun muassa rautatieasema, yliopisto ja Tampere-talo.

Tiloista haluttiin mahdollisimman muuntojoustavia ja niiden tuli tarpeen tullen olla helposti jaettavissa pienempiin osiin käyttäjien tarpeiden mukaan. Suunnittelussa tuli huomioida työviihtyvyyttä korostavat Stress free area-konseptin mukaiset rtkaisut. Rakentaminen pysäköintipaikkoineen toteutettiin suunnitelman mukaisesti neljässä vaiheessa, kukin kiinteistö omalle tontilleen.

Tutkituista ratkaisumalleista työskentelyn pohjaksi valittiin niin sanottu ''kampaviineri''-malli, joka toteutti parhaiten asetetut tavoitteet. Tiloista tuli erittäin monipuolisesti muunneltavat, käytännölliset ja helposti jaettavat. Rakennuksen U-muotomahdollistaa myös sen, että luonnonvaloa saadaan tehokkaasti myös rakennuksen keskiosaan.

Rakennuksessa on kuusi maanpäällistä kerrosta ja kaksi maanalaista pysäköinti- ja huoltokerrosta. Julkisivut ovat pääasiassa lasia ja väribetonia, jota on käytetty rakennuksen päädyissä. Tulli BP:ssa on alakerrassa FazerAmica-ravintola ja jokaisesta kerroksesta löytyy myös niiden omat kahviot.