Helamaa&Heiskanen
ILMAKUVA_1_171002 2.jpg

Technopolis North

 

TECHNOPOLIS ASEMAKESKUS

2020

SIJAINTI: tampere

PINTA-ALA: 33 300 brm2

tilaaja: technopolis oyj

rakennuttaja: a-insinörit rakennuttaminen oy

Technopolis rakentaa uuden, korkeatasoisen keskustakohteen Tampereelle. Asemakeskuksen Kampus sijaitsee alle 5 minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta, Erkkilänsillan ja Peltokadun kulmassa.

Asemakeskus koostuu kolmesta tornista, joista ensimmäinen on 8-kerroksinen, toinen 10-kerroksinen ja kolmas 8-kerroksinen. Ylimmät kerrokset vuokrataan kokonaisuuksina, jotka sisältävät yrityksen oman kattoterassin.

Suuret ikkunat tuovat paljon valoa jokaiseen toimistoon, kaikissa kerroksissa. A-talon pääsisään- käynnin yhteyteen tulee näyttävä aula, lounge ja ravintola. Aulan yhteydessä on myös neuvottelutiloja, 9. kerroksessa sijaitsevat VIP- ja saunatilat ja 2. kerroksessa kaikille yrityksille yhteinen kesäterassi.

Asemakeskukseen on helppo saapua junalla, bussilla, omalla autolla tai tulevina vuosina ratikalla. Rakennuksen alakerroksissa on kolmessa tasossa pysäköintihallia, jonne mahtuu 264 autopaikkaa. Kampus tarjoaa henkilökunnalle mm. korkeatasoiset sosiaalitilat, kuntosalin, pyöräsuojat sekä kahvion ja ravintolan. Kampukselta löytyy erikokoisia, yhtenäisiä tiloja 10-1900 m2 välillä. Kampukselle tulee myös pienyrityskeskus, joka tarjoaa pienemmillekin tiimeille, vaikkapa isomman yrityksen myyntikonttorille korkeatasoiset tilat.

Työnteon tavat muuttuvat, mutta nykyaikaisia monitilatoimistoja ei voi toteuttaa tilatehokkaasti kaikkiin rakennuksiin. Asemakeskuksen ilman- vaihto, valaistus, tilojen muunneltavuus, tieto- liikenneratkaisut ja akustiikka ovat nykyaikaista huippuluokkaa ja tarjoavat mainion työympäristön myös korkealla tilatehokkuudella.