Mediapolis - suomalainen maailmanluokan sisällöntuotannon ja ict-alan kampus. 
Mediapolis täyttyy uusista toimijoista kun TAMK:n ja Tredu:n media-alan koulutusohjelmat sekä media- ja ict-alan yritykset muuttavat remontoituihin tiloihinsa syksyllä 2014

Mediapoliksen suunnittelu ja rakentaminen Tohloppiin Tampereelle sai alkusysäyksensä vuonna 2012 kun Technopolis Oyj osti Tohlopin vanhan TV-keskuksen Yle:ltä.

Yleisradion linjanvedon mukaan se vähitellen luopuu kiinteistöjen omistuksesta ja keskittyy täydellisesti ohjelmien ja sisältöjen tekoon sekä avoimeen kumppanuusyhteistyöhön.  
Syntyi työtapojen ja työympäristön parantamishanke TYP. Uudella työympäristöllä haluttiin korostaa jo olemassa olevaa hyvää yhteishenkeä, suomaisuutta ja rentoutta sekä parantaa toiminnan avoimuutta ja luovan työn edellytyksiä. Luonnollisesti tavoitteena oli myös tilojen entistä tehokkaampi käyttö.  

1995

SIJAINTI: TAMPERE

PINTA-ALA: 33 000 m2.

TILAAJA/RAKENNUTTAJA:

Ensimmäisenä TYP- hankkeen mukaisena korjaus- ja muutostyönä valmistui lasten- ja nuorten toimituksen sekä design-tuotannon tilat elokuussa 2013. Loput toimitusten tilat valmistuvat keväällä 2014. Remontoiduissa toimitiloissa on noudatettu monitila-toimiston periaatteita. 
Oppilaitokset ja yrityksen pääsevä muuttamaan remontoituihin tiloihin syksyllä 2014. Uusien tilojen suunnittelussa on tärkeimpänä ohjenuorana ollut tilojen monipuolinen ja tehokas käyttö sekä yhteistyö- ja kohtaamismahdollisuuksien luominen kampuksen eri toimijoiden välille. 

Korjaus ja muutostöiden valmistuttua sisältää kampus toimitila-, oppilaitos-, tuotanto-, studiotilojen lisäksi yhteiset, aulatilat, ravintola- ja kahvilatilat, neuvottelutiloja sekä  auditorio/elokuvateatteritilat. 

Mediapoliksen vanhan tv-keskuksen bruttoala on 33 000 m2. Hanke sisältää lisäksi tontinkäytön kokonaisvaltaisen suunnittelun sekä mahdollisen lisärakentamisen.