Helamaa&Heiskanen
09490_121.jpg

JN logistiikkakeskus

 

JN LOGISTIIKKAKESKUS

2002, 2008

SIJAINTI: VUOSAAREN SATAMAKESKUS, HELSINKI

PINTA-ALA: 38 000 BRM2

tilaaja/rakennuttaja: JOHN NURMINEN OY

JN-Logistiikkakeskus muodostuu kahdesta suuresta terminaalihallista: JN-60 ja JN-61, sekä erillisestä toimistorakennuksesta JN-59. Logistiikkakeskus sijoittuu Vuosaaren sataman logistiikka- ja satama-alueen rajalle.

Terminaalihallit toimivat läpivirtausperiaatteella. Tontin satama-alueen vastaisella reunalla on laaja konttipiha konttien siirtoliikennett ja purkua varten. Terminaalihallin lattia on konttipihan puolella maan tasossa, jolloin trukkiliikenne ja tavarayksiköiden siirto sisätiloihin on vaivatonta.

Sisäpuolelta terminaalin lattia on lievästi kalteva koko rakennusrungon matkalta. Tällä saavutetaan rekkapihan puolelle saavutaessa optimaalinen lastauskorkeus rekkoja ja jakeluautoja ajatellen. Kuljetusajoneuvot lastataan katoksela suojatulla lastauslaiturilla, jossa on hyvin tilaa lastaustrukkien liikenteelle. Lastauslaiturilla on useita hydraulisesti nousevia lastaussiltoja ja myös erikoislastausta varten on omat lastauspaikkansa.

Terminaalihalleista Jn-60 on jaettu kuuteen osaan ja jokaisella osalla on oma erikoistoimintansa. Yksi halleista on nk. heavy-halli, joka on suunniteltu erittäin raskaiden tai suurien kollien säilytystä varten. Muita erikoistiloja ovat muun muassa lämpösäädelty varasto, pakkasvarasto, luokiteltujen aineiden varasto ja elintarvikekelpoinen varasto. Terminaalihalli JN-61 on rautatiehalli, jonka sisään kulkee pistoraide. Koko junan lastaus tai purku voidaan tehdä sisätiloissa.

Rakennus JN-59 on kolmikerroksienn toimistorakennus, joka sisältää asiakaspalvelutilat, avotoimisto- ja toimistohuonetilaa, neuvotteluhuoneita ja sosiaalitiloja.
Terminaalihallit ovat teräsrakenteisia ja niiden ulkoseinät ovat mineraalivillatäytteisiä, metallipintaisia sandwich-paneeleita. Toimistorakennus on betonirunkoinen ja sen ulkopinnassa ohut metallilevypinta.